HTML

Alternatív valóság

Mi lenne az én alternatív valóságom, ha mától más döntéseket hoznék? Nincsenek jó vagy rossz döntések. Csak következmények. És a valósággal való bármilyen egyezés csak a véletlen műve. Tituszé.

Friss topikok

  • bluedress: Ezek szerint semmi sem változott :-( (2011.02.18. 10:59) 32 sor 2 nőhöz
  • bluedress: Tetszik az álom. Teljesen bele tudom élni magam. Nézd meg moziban a Robin Hoodot, nagyon jó. : ) (2010.06.05. 10:49) Superman a díszletek között
  • Devecseri Titusz: @7_of_9: Megélni évek, visszatekintve csupán egykori képek halmaza... főként statikus képekben eml... (2010.05.29. 06:51) Rövidtávú mérleg
  • Devecseri Titusz: Úgy érzem, hogy ha elmennék, nem lenne nyomom, hagyatékom, nem generálnék hiányt... már tényleg ne... (2010.05.01. 19:23) Szitáló csapadék
  • bluedress: Nem akarom, hogy rosszabb legyen, de ez baromi elkeserito. Utolag megbantad, hogy megtetted? Ez m... (2010.03.06. 14:26) Asszimetria

Linkblog

2007.06.11. 09:01 Devecseri Titusz

Rabon legyünk szabadok

Titusz a kompon eldöntötte, hogy ezt a hetet nem bírja ki józanul, és a korábban a csak egyszer a Hegyalja fesztiválon gyakorolt permanens spicc-esti elázás menetrend szerint fogja élni az életét. Rájött, hogy rossz lóra tett ezzel az egyedüli nászúttal, mert a Rab-szigeten minden Andira emlékeztette, már jártak itt együtt négyszer, ez lett volna az 5. alkalom. Együtt sétáltak a szűk kanyargós mediterrán utcácskákban, együtt vacsoráztak egy nyugati tájolású öbölben fekvő étteremben a naplemente fényénél, együtt másztak (autóztak) fel a sziget legmagasabb hegyére, együtt szeretkeztek az egyik nudista öböl vizében. Ha már ide jött, azért megpróbálja kihozni a helyzetből a legjobbat.
A szállásadók nagyot néztek, amikor megérkezett. Keresték Andit. Titusz vázlatosan lefestette a helyzetet, majd bemenekült az apartmanba, és bekeverte két üvegbe a korán nyitó diszkontban vett gyömbért és vodkát. Fagyasztóra rakta az üvegeket, aztán a hozott euróval átbaktatott előre kifizetni a szállást és étkezést, még mielőtt azt is elszórná. Az idő gyönyörű volt, így eldöntötte, hogy elmegy fürdeni a tengerbe. Először még megszólalt benne a lelkiismeret, mert előtte sosem ivott és vezetett, ezt amolyan ökölszabálynak tartotta, de most ezt a hangot belefojtotta egy pohár vodkagyömbérbe. Szerette ezt az italt, mert valamilyen oknál fogva nem depis lett tőle, hanem vidám, és ha sokat ivott belőle, akkor sem lett keményen másnapos.
Az első nap a nudista parté volt, ahová annyit jártak együtt (bár Andit csak egyetlen nap tudta rávenni a teljes pucérságra). Gyünyörű volt itt a kilátás, egy másik, kisebb szigetet és a kontinenst nézhette. Előszezon révén azonban most még a part tele volt a téli hullámok által kihordott szeméttel, így Titusz első dolga volt egy kis öblöt magának kitakarítani. Csodás hely volt, a tenger a sziklát kivájta, így egy két-két és fél méter magas sziklafal adott intimitást a helynek, ahova csak egy kis ösvényen lehetett lejutni. Az alja viszont homokos volt, így fantasztikusat lehetett napozni. Titusz meztelenül kifeküdt, rágyújtott egy vodkagyömbérre és élvezte a napot, magához ölelte a világot. Reggel még cigit is vett, az első pár szál nem esett jól, de tudta, hogy az ötödik-hatodik már jó lesz. Évekkel előtte leállt a cigivel, de mindig mondogatta, hogy leszokott dohányos nincs, csak aktuálisan nemdohányzó. Az alkohollal is így volt, de azt nem verte nagydobra. Próbált absztinenciát gyakorolni, de olyankor még a pohár puszta gondolatától is kellemes, kínzó vággyal kevert zsibbadás áradt szét a tagjaiban.
A parton unatkozott. Egy nyamvadt könyvet, keresztrejtvényt sem csomagolt be. Volt nála viszont digitálisgép, így hát jobb híján azokat az embereket fényképezgette, akikre oldalról rálátott. Fantáziáitól megkeményedett, így a sziklához bevonulva kimaszturbálta magát. A végén vette észre, hogy egy negyvenes pár, akik épp helyet kerestek magunknak, végignézték, így dühtől és szégyentől vörös arccal bevágta magát a tengerbe. Amikor a mélyebb részhez ért, akkor kb fél liter sós víz után rájött arra, hogy jobban járna, ha olyan helyre menne fürdeni, ahol van vízimentő, aki figyelne az ittas fejére. Kikászálódott a vízből, össszecucolt és visszaautózott az apartmanba. Tudta, hogy van egy öreg akusztikus gitárja a szállásadóinak, így hirtelen ötlettől vezérelve elkérte azt, és estig pengetett. Bár sosem volt tehetsége hozzá, és még az a kevés dolog, ami a kezében volt, az is nehezen ment, be volt rozsdásodva. De neki jólesett. Bármi, amit alkotsz, felszabadít, könnyebbé tesz, legyen bármilyen múlandó is. Egy ösztönös blues is.
A második nap a sziget legforgalmasabb strandjára ment, bár a főszezonhoz képest ez is kongott az ürességtől. Ez nem volt nudista, így a fürdőnadrágba erőszakolta magát. A délelőtt nagyrészét egy büfében töltötte, imádta, hogy a russian roulette-t bármely országban megértették, ahol eddig járt. Egész tűrhetően beszélt angolul, de fogalma sem volt, hogy ejtik a gingert. A Canada Dryt meg rühellte, echte azt nem kérhetett. Nem volt jó egyedül. Társaságra vágyott, de ismerkedésben még öt évvel ezelőtt Andival való kapcsolata elején is béna volt, nem még hogy ennyi nagyjából monogám időszak után. Így hát csak a szemeit legeltette. Egyszer amikor a vizecske már nagyon befűtött neki, elindult az egyetlen tisztán lánycsapat felé, de berezelt, és elsétált mellettük, hogy ne legyen feltűnő, egy bazárhoz. És egy bordó apró plüsskocka villant Titusz számára isteni szikraként. Eldöntötte, hogy legalább egy hétig kockavető lesz. Ha olvastad Luke Rhinehart A kockavető c. regényét, tudod miről beszélek. Ha nem, tedd meg. Úgy fogod magad érezni, mint Ken Kesey Száll a kakukk fészkére... könyve után. Veszítsd láncaid.
Titusz megkérdezte a kockát, akarja e irányítani az életét. Persze csalafinta módon 5:1 esélyt adott az igennek, be is jött. Virult a feje. Már megpróbálta egyszer, de akkor a konzervatív énje, és a sok ismerős közegében nem tudta kiélni magát (illetve egy szexjátékot kitaláltak, de az más). Itt senki sem ismerte. És folyton spicces volt. Szabad a pálya.
A harmadik napon a kocka többek közt megparancsolta neki, hogy bekéredzkedjen röplabdázni, és hogy üdítőt vigyen a lánycsapatnak, de megtiltotta neki, hogy a vizibicikliről a tengerbe vizeljen Marseillest énekelve. Hála az égnek. Jó napja volt.
A negyedik napon a kocka a melegek partjára vezette. Úgy gondolta, hogy láthat majd a Király-fürdőhöz hasonló jeleneteket, de csalódnia kellett, konzervatív napozók voltak végig a félszigeten. Nyugtázta magában, hogy a nemi érdeklődését tekintve koránt sincs elkötelezve a világ egyik feléhez.
Végül is eldöntötte, hogy szeretne összebonyolódni egy nővel, de mivel ismerkedési kísérletei csúfosan végződtek, egy hivatásos felkeresése mellett döntött. Csak nem tudta hova menjen. Egy ilyen kis barátságos szigeten nem állnak úgy a nők, mint a 4-es mellett, a szállásadók meg képesek lennének őt a későbbiekben kompromittálni. Úgy gondolta, hogy egy lebujban ismernek talán valakit.
Az egyetlen mindennap nyitvatartó diszkóban érdeklődött a két pultostól, de ők tanácstalanok voltak. Titusz úgy döntött leül, hátha lát valamit. Az egyik pultos hozott neki egy bloody maryt, és annyit mondott menjen ki a wcbe, majd beszélnek. Titusz felhajtotta maryt és kiment. A fazon kb. két perc múlva ment utána, Gregként mutatkozott be, és annyit mondott, hogy nem akart beszélni a másik csapi előtt. Elmondta, hogy ismer egy lányt, aki nem kifejezetten prosti, hanem egy bevállalós escort lány. Az ára egy estére 1500 kuna. Titusz max. 1000 kunát szánt a dologra, ezt meg is mondta Gregnek, aki elhúzta a száját és elővette a telefonját. A lánnyal beszélt. Titusz annyit tudott kivenni, hogy őt húszéves magyarnak mondta, aki nem ötvenéves német. És kérlelte a lányt. Milyen rendes.
A főtéren találkoztak. Greg Cindyként mutatta be (milyen olcsó név. mi lehet az igazi?) Greg kapott egy csókot, pár szót váltottak horvátul. Hát úgy látszik egy pár voltak, kell a pénz, ezért kérlelte. Kicsit elvette Titusz kedvét, de a kocka azt mondta áll az üzlet. Hát legyen. 500 előre. Cindynek a legfigyelemre méltóbbak a lábai voltak. Szürreálisan hosszúak voltak (emlékszel a Drakan-ra?), a rövid szoknya ki is emelte ezt a tulajdonságot. Szlávos vonásai, szép mosolya, zöld szeme és vörösesbarna haja volt. Nem volt kerek, de Titusznak azért tetszett. Megbeszélték, hogy menjenek étterembe. Mindketten roston tálat ettek. Csacsogott magáról, enyhén tört, szlávos angollal, Gregről, főiskoláról, tervekről. Néha sugárzott, jó volt csak nézni. A lány javasolta, hogy desszert helyett egyenek fagyit. Ahogy nyalta, mélyen Titusz szemébe nézett és hozzáfeszítette az ágyékát. Jól megkomponált, begyakarolt jelenet lehetett, de Tituszra hatott. Kívánta a nőt. Felmentek az óváros feletti parkba, egy eldugott romhoz. Egy ösvény, gyönyörű kilátás, tengerbe olvadó, narancsszínű nap, nedves ajkak, mély torok. Cindy profi volt és könyörtelen. Nagyon jó. Titusz nem bánt már semmit. Persze a lány felhívta magához, egy tükrökkel zsúfolt franciaágyas garzonba. Whiskyt kapott Titusz, és örömteljes félórát, bár nem volt az igazi, Titusz nem szeretett "zokniban fürdeni", de hát ilyenkor nincs mit tenni. Amikor vége lett, végtelen ürességet érzett. A lány kedves volt és gyengéd. De ő a másé. 500 utána.
Lesétált a város alatti tengerparti kocsmába. A kocka azt mondta, Absolutot tisztán. Felejteni akarta a napot, de az menthetetlenül beleégett. Cindy szemei kísértették.
Anathema - Forgotten hopes

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://titusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9696517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meta 2007.07.13. 19:55:44

Remélem csak nyaral Titusz...
Várom a folytatást.
süti beállítások módosítása