HTML

Alternatív valóság

Mi lenne az én alternatív valóságom, ha mától más döntéseket hoznék? Nincsenek jó vagy rossz döntések. Csak következmények. És a valósággal való bármilyen egyezés csak a véletlen műve. Tituszé.

Friss topikok

  • bluedress: Ezek szerint semmi sem változott :-( (2011.02.18. 10:59) 32 sor 2 nőhöz
  • bluedress: Tetszik az álom. Teljesen bele tudom élni magam. Nézd meg moziban a Robin Hoodot, nagyon jó. : ) (2010.06.05. 10:49) Superman a díszletek között
  • Devecseri Titusz: @7_of_9: Megélni évek, visszatekintve csupán egykori képek halmaza... főként statikus képekben eml... (2010.05.29. 06:51) Rövidtávú mérleg
  • Devecseri Titusz: Úgy érzem, hogy ha elmennék, nem lenne nyomom, hagyatékom, nem generálnék hiányt... már tényleg ne... (2010.05.01. 19:23) Szitáló csapadék
  • bluedress: Nem akarom, hogy rosszabb legyen, de ez baromi elkeserito. Utolag megbantad, hogy megtetted? Ez m... (2010.03.06. 14:26) Asszimetria

Linkblog

2007.04.06. 15:59 Devecseri Titusz

Hullámok egy csendes tó vizén

Az esküvő előtt kb. másfél hónappal már érezte Titusz, hogy valami nincs rendben. Bár megbeszélte magával, hogy ez neki jó, és akarja az esküvőt, és tisztán vágyott Andira, a gyűrű már a kezén volt, papnál voltak kétszer jegyesoktatáson, klappolt minden, benne újra feléledt a kétely. Andi már hetek óta nem volt normális. Mindenért belekötött, volt amivel kapcsolatban vansapka-nincssapka módon. Soha nem volt jó semmi. No nem az esküvővel, az már hetekkel előtte le lett rendezve, szinte már csak ki kellett várni az időt, hanem úgy általában. Mindennapi dolgokkal. És ez még Titusz sokat látott, edzett lelkét is felőrölte, kezdte elveszíteni a keserves kínnal, sok széttört tárgyon át vezető próbákkal kialakított önuralmát.

Előtte sosem ment öncélú autóstúrákra. Most ehelyett lerakta az asszonyt dolgozni, ő meg kóválygott. Néha céltalanul, néha konkrét céllal. Egy közeli hegyen volt egy völgyoldal, amit magáénak érzett. Élete egy sorsfordító szakaszában nagy segítséget nyújtott neki ott a természet. Majd erről még mesélek később. De már oda sem ment, tudta, hogy nem kap megnyugvást. Bár elítélte, de akár hajnalban is ordító zenével ment át a városon, néha üveghangon forgolódott, és rá is rátört a magyar nagyigazság: rajta kívül mindenki hülye az utakon. Persze amikor korábban azt próbálta, hogy mennyire tudja lenyomni a fogyasztást, mindenki olyan szent volt az utakon. Kezdte a talajt elveszteni a lába alól.

Kezdett a lelkében a sok munkával, sok szenvedéssel, sok emberi kapcsolatát megnyomorító kierőszakolt folyamattal stabilizált önigazoló hangulata elpárologni. Nagyon rosszkor, hetekkel az esküvője előtt.

Kezdte úgy érezni, hogy megnyomorította valaki. Ki akart törni, elszaggatni a rövid pórázt. Nyílt ütközetekre egyébként is képtelen, inkább-a-béke, csendes őrült természete kicsiben kezdte, a saját örömére: egyébként is kielégítetlen szexuális vágyait (békülés nélkül nincs.. khm... kibékülés) önkezűleg kompenzálta. Kicsinyes, beteges és hasztalan bosszú, de neki megfelelt. Így lehetett még egy titka.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://titusz.blog.hu/api/trackback/id/tr155418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása