HTML

Alternatív valóság

Mi lenne az én alternatív valóságom, ha mától más döntéseket hoznék? Nincsenek jó vagy rossz döntések. Csak következmények. És a valósággal való bármilyen egyezés csak a véletlen műve. Tituszé.

Friss topikok

  • bluedress: Ezek szerint semmi sem változott :-( (2011.02.18. 10:59) 32 sor 2 nőhöz
  • bluedress: Tetszik az álom. Teljesen bele tudom élni magam. Nézd meg moziban a Robin Hoodot, nagyon jó. : ) (2010.06.05. 10:49) Superman a díszletek között
  • Devecseri Titusz: @7_of_9: Megélni évek, visszatekintve csupán egykori képek halmaza... főként statikus képekben eml... (2010.05.29. 06:51) Rövidtávú mérleg
  • Devecseri Titusz: Úgy érzem, hogy ha elmennék, nem lenne nyomom, hagyatékom, nem generálnék hiányt... már tényleg ne... (2010.05.01. 19:23) Szitáló csapadék
  • bluedress: Nem akarom, hogy rosszabb legyen, de ez baromi elkeserito. Utolag megbantad, hogy megtetted? Ez m... (2010.03.06. 14:26) Asszimetria

Linkblog

2009.09.27. 00:39 Devecseri Titusz

Az élet gyöngyei

Orbaneja mellett volt. Több mint két hete úton, és rohadtul fájt a bal térde. Komolyabb megterhelés esetén még középiskolásként is az adta fel leghamarabb, a műtét meg a rehab óta meg természetesen még érzékenyebb volt.

Andor, az egyik mentora annyit mondott neki az út előtt: "Mit akarsz valójában? Ha végig akarsz menni, valóban, égő vággyal, megteszed." Andor már végigment. Becsülte őt minden gyarlósága ellenére. Titusz irigyelte azt az embert, aki a színpadon fent mesterien adagolta az érzelmeket, hogy a hallgatóságát feltüzelje. Andi véleménye szerint Andor egy seggfej. Gyorsan és határozottan ítélt. Szerinte tévedett- Andor emberi oldalát Titusz akkor látta meg, amikor egy háromnapos tréningen kifaggatta. Mesélt válásról, értékrendről. Mesélt küzdelemről, győzelemről. És a Caminoról.

Mindig bolygatta ez a spirituális utazás, de korábban -így visszagondolva- nem volt mersze kiutazni. Még korábban lehetősége nem volt- vagy csak nem akarta eléggé... Most viszont itt volt, szomjazva, vízhólyagosan, és egyedül.

Az élet gyöngyein, amikor rákészült a nagy útra, még Magyarországon volt, és igazából ott sokkal rövidebb volt az út. Nem is sikerült elmélyülnie. Most viszont elmerült, megmártózott önmagában, és mint mindig, mielőtt nagy változásra került volna sor, zavarodott volt. Nem értette mit keres itt, nem értette miért nem jönnek a csodálatos, megtisztító gondolatok. Csupán néhány oldalt írt naplószerűen.

Amiben viszont csodálatos volt az Út, a rengeteg vándor, zarándok. Sokan hívők, néhányuk, mint ő, önmagukat megkeresni jöttek. És mindannyian, mintha tükröt tartottak volna neki. Lenyűgözte mások hite. Mások akarata. Mások küzdelme. Néha panaszkodott, hogy fáj a bokája, aztán látott vándort láb nélkül. Mesélte, hogy egyedül maradt, és látta olyan apa tekintetét, aki feleségét és gyermekeit vesztette el balesetben.

Gyarlónak érezte magát. A baleset óta átrendezte az életét. Napi 4 órát szentelt heti 4 nap pénzcsinálásra. Talált értékes embereket maga köré, akik őszinték voltak vele, rendben volt az értékrendjük, és törekedtek a jobbá válásra.

Talán számot kellene vetnie. Nem az élet értelmét megtalálnia, csak levonnia az eddigi életének konzekvenciáit. Mit adott, mit kapott és miért.

Jött egy kedves lengyel lány. Segített neki elbicegni a következő településre. Pihennie kell. Lesz ideje írni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://titusz.blog.hu/api/trackback/id/tr271409793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása